"Een goede sfeer op de jachthaven vind ik prioriteit"

Natuurlijk is eigenaar Erik van Vliet gek op boten, anders runt hij geen jachthaven. Maar als je hem vraagt wat hem echt fascineert in zijn Jachthaven Schipluiden, beginnen zijn ogen te glimmen: “Het contact met de mensen hier. Ik wil dat alle ligplaatshouders het hier naar hun zin hebben.”

 

Op het moment dat Van Vliet de haven in 2008 overnam, wist hij al vrij precies wat hem te doen stond: renoveren en de gezelligheid vergroten. “Alle steigers zijn antislip geworden, met een zijpier voor elke boot”, vertelt hij. “En ik heb ze voorzien van tappunten voor water en aansluitpunten voor stroom.”

 

Maar ook rondom de steigers ging de schop grondig de grond in. Erik liet een coffeecorner met terras neerzetten, moderniseerde de speeltuin en zorgde, dat het afval ondergronds werd opgeslagen. “In deze eenentwintigste eeuw moet afval op de meest duurzame manier verwerkt worden”, legt hij uit. “Dat begint bij de opslag. Bovendien staat het veel verzorgder, als de vuilcontainers uit het zicht zijn.”

 

Keramiekstudio

In de jaren na de overname is de aanblik van de jachthaven ingrijpend veranderd. De parkeerplaatsen zijn gerenoveerd, de beveiliging is vernieuwd en verbeterd, waterleidingen vervangen en het sanitair heeft een ‘boost’ gekregen. Erik: “We hebben een gebouw laten neerzetten om de keramiekstudio van mijn echtgenote, Antoinette van Beurden onder te brengen. Maar dat is multifunctioneel opgezet, zodat er nu ook een douche voor onze ligplaatshouders in zit”.

 

Veilig

Erik en Antoinette hebben ook aan de bereikbaarheid gedacht. “We wilden voor onze ligplaatshouders een veilige aansluiting op het fietspad langs de jachthaven. Daarom hebben we een fietsbrug laten bouwen. Wel met een goed toegangshek, want beveiliging is in ons bedrijf een speerpunt.”

En een speerpunt is het inderdaad. Want naast de fietsbrug aan de achterkant is de toegang aan de voorkant voorzien van een elektrisch bediend hek met een bel. Camera’s houden het terrein 24 uur per dag, 365 dagen per jaar in het oog.

 

Grenzen aan de groei

Jachthaven Schipluiden moet het, wat Erik betreft, vooral hebben van de kwaliteit; niet van de grootte. Hij heeft niet de ambitie om het aantal ligplaatsen boven de huidige 225 uit te laten komen. “Ik vind het veel interessanter om de pluspunten van de haven uit te bouwen. De rust en de prachtige natuur benutten. Het niveau van de faciliteiten uitbouwen. En voor een goede sfeer zorgen. Mensen komen hier per slot van rekening voor hun plezier en ontspanning.”

 

Wilt u meer weten van Erik van Vliet? Bijvoorbeeld over de tarieven-op-maat die Jachthaven Schipluiden toepast? Bel hem dan voor een kop koffie op 015-3801093.